Begeleiding kind & jongere – Consulten

 

Een gelukkig kind dat goed in zijn vel zit en met vertrouwen in het leven staat: het is iets dat wat veel ouders en opvoedbetrokkenen nastreven. Maar tussen wens en realiteit loopt soms een andere route. Ieder kind bewandeld zijn eigen weg. Logischerwijs is dit een weg met de nodige ups en downs, het leven is soms best een ‘gedoetje’ en de opvoeding kan een uitdagende opdracht zijn.

Als ouder ben jij vaak prima in staat om jouw kind bij deze ups en downs te begeleiden. Toch kan je op momenten tegen vragen aanlopen; Wat kan ik nu nog doen? Waar doe ik goed aan? Gelukkig is de opvoeding van kinderen geen taak die zich beperkt tot de ouders, jij staat hier niet alleen in!

Ik kijk bijvoorbeeld graag mee naar wat er speelt bij jouw kind en denk vervolgens graag mee. Wat gaat er om in zijn of haar binnenwereld, is hij bij machte om dit te vertalen naar de buitenwereld, waar ligt de behoefte en wat kan hier nu aan gedaan worden?

Samen kunnen we dit in kaart brengen tijdens een (gratis) kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we besluiten om in een traject aan de slag te gaan. We werken hierin aan die enorm belangrijke stevige basis van zelfkennis en zelfvertrouwen en kijken naar wat er nodig is om hier aan te bouwen, zodat deze stevige basis staat en blijft staan. Kinderen hebben een strategie nodig wat ze helpt om zelfmanagement en zelfregulatie te leren.

Hier speelt de omgeving ook een belangrijke rol; ouders, leerkrachten, broers of zusjes.

“It takes a village to raise a child”

 

Een aantal concrete voorbeelden uit de praktijk, hier werk ik met:

Kinderen & jongeren met een (hoog)gevoeligheid, die het lastig vinden om dit een plaats te geven en hier mee om te gaan.

Kinderen & jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het maken van sociale contacten.

Kinderen & jongeren die alles in hun omgeving 'opsponsen' waardoor ze last krijgen van een vol hoofd (zich zorgen maken, hoofdpijn, snel afgeleid, een kort lontje).

Kinderen & jongeren die een boost voor hun zelfvertrouwen kunnen gebruiken en weer mogen leren om in hun eigen talenten te geloven en mogen leren om fouten te maken.

Kinderen & jongeren die het lastig vinden om woorden te geven aan hun emoties en dit uiten in hun gedrag (boos, teneergeslagen, verdrietig, afwezig).

Liggen jouw vragen meer op het leergebied?
Klik dan hier voor meer informatie over begeleiding bij educatie.

Benieuwd naar ervaringen van andere ouders?

“Bedankt dat jij hebt laten ervaren dat leren echt leuk kan zijn!”

– Een blije moeder-

Ouders

Opvoeden kan een uitdagend avontuur zijn dat onvermijdelijk zijn woelige wateren kent. Bijna alle ouders wensen zo af en toe een handleiding voor de opvoeding of een gebruiksaanwijzing van hun kind. Begrijpelijk, want opvoeden is misschien wel de moeilijkste ‘baan’ die er bestaat. En een job met grote verantwoording, want de manier waarop er wordt opgevoed heeft een rechtstreeks effect op de groei en ontwikkeling van kinderen.

Maar het is bovenal een groot voorrecht om een kind op te zien groeien en volwassen worden, met het hart op de juiste plaats en met de nodige assertiviteit om zelfstandig en stevig op de eigen benen in het leven te staan.

Als ouder ben jij vaak prima in staat om jouw kind in het avontuur van opgroeien te begeleiden. Toch kan je op momenten tegen vragen aanlopen; Wat kan ik nu nog doen? Waar doe ik goed aan? Gelukkig is de opvoeding van kinderen geen taak die zich beperkt tot de ouders, jij staat hier niet alleen in en hoeft dit niet alleen aan te gaan. Juist niet!

Wat ik bijvoorbeeld voor jou kan betekenen;

Telefonisch contact van ongeveer een half uur waarin ik luister naar jouw verhaal, vragen en wensen en we samen kijken of er een vervolgstap wenselijk is.

Tijdens een uitgebreid adviesgesprek van ongeveer anderhalf uur samen van gedachten wisselen over de huidige situatie en waarna je een aantal adviezen ontvangt.

Een traject voor jouw kind(eren) en het gezin ontwikkelen, volledig passend en op maat bij de hulpvraag.

En… handleidingen voor dit opvoed-avontuur worden er niet meegegeven, reisgidsen wel ;).
Regelmatig zal ik materiaal ontwikkelen en workshops geven over diverse onderwerpen die met opvoeden te maken hebben. Wil jij hier graag over op de hoogte worden gehouden? Stuur me dan gelijk een berichtje, dan zorg ik dat jij als eerste weet van nieuwe ontwikkelingen en wanneer er een nieuwe workshop op de agenda staat!

Geloof er in, dat is het begin!

Educatie consult

 

Wanneer kan ik als Professional Kind & Educatie nu iets voor jou betekenen?

Als de leerkracht op school aangeeft dat jouw kind hulp nodig heeft op leergebied. Als je niet weet hoe je hier invulling aan moet geven binnen het drukke gezinsleven of als je dit liever aan een expert over wilt laten.

Een aantal concrete voorbeelden uit de praktijk, hier werk ik met:

Kinderen & jongeren met een achterstand op het gebied van spelling, rekenen, lezen, begrijpend lezen, etc.

Kinderen & jongeren die op een andere wijze leren dan de wijze die in het ‘normale onderwijssysteem’ wordt aangeboden en baat hebben bij een op maat gemaakte aanpak om te leren.

Kinderen & jongeren waarvoor het maken van een spreekbeurt of een werkstuk lastig te overzien is.

Kinderen & jongeren die baat hebben bij pre-teaching (de leerstof alvast een keer aanbieden voordat hij in de les wordt behandeld).

enzovoorts....

Investering;

 

Consult Educatie (werken aan de leerontwikkeling, bijvoorbeeld rekenen, spelling, begrijpend lezen) €12,50 per 15 minuten
De kosten zijn exclusief reiskosten. De reiskosten bedragen€ 0,35 per kilometer uitgerekend aan de hand van ANWB routeplanner.

Wanneer een afspraak niet door kan gaan, dient u deze uiterlijk 24 uur van te voren te annuleren of verzetten. Anders worden de kosten in rekening gebracht.